Welcome to Skavhøjgaard - breeding of
showjumpers !

På Skavhøjgaard går vi naturligvis meget op i vores hestes trivsel. Det er vigtigt for os, at skabe de bedste og optimale rammer for vores heste i alle aldre.

Alle vores heste har tilbragt de første 2 1/2 - 3 år i løsdrift, hvor de således hele døgnet har gået ude med adgang til strøet løsdriftsareal i stalden. Vi lader afkommene blive i flokken sammen med hoppen indtil de når tilridningsalderen og de oplever derfor ikke en traumatisk fravænning men en naturlig løsrivelse fra hoppen. I vinterhalvåret bliver de bundet op i forbindelse med fodring 2 gange dagligt. I vinterhalvåret har de også fri adgang til wrap-hø som vi selv producerer på arealerne rundt om gården.

Dette mener vi giver de bedste og sundeste vækstbetingelser. Adfærdsmæssigt giver det afbalancerede heste der har lært, at begå sig i en flok og som samtidig er vant til at blive håndteret.  

I de første leveår bliver de jævnligt håndteret og stifter bekendtskab med forskellige ting. Således introducerer vi dem tidligt til trailerkørsel, så det er en naturlig del af tilværelsen.

Det år de fylder 3 år bliver de tilredet i februar eller marts måned, så de mest basale ting er på plads.

Derefter får de ferie og så afhænger deres videre skæbne af om det er en hoppe eller en hingst.

I de perioder, hvor vores rideheste er på Skavhøjgaard går de hele dagen på store gode græsfolde året rundt. Dette har vi erfaret giver os sunde og glade heste der er klar til, at blive arbejdet med.

Når du køber en hest fra os kan du således forvente at det er sådan de har tilbragt deres første leveår.

 


 

The horses at Skavhøjgaard grow up in the huge fields surrounding the farm. When they reach the age of 3 we start introducing them to their future lives as sporthorses. Until the age of 3 we put a lot of effort into handeling them. In that way they are well prepared when we start working them. 

The education of the horses take place mostly at our farm in close cooperation with highly professional riders. 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk